Eesti Energia ühendab tehased ja koondab 80 töötajat

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sandor Liive
Sandor Liive Foto: Raigo Pajula

Eesti Energia tehnoloogiatööstus  ühendab oma Narvas ja Jõhvis asuvad tehased eesmärgiga rajada kahe praeguse tootmisüksuse baasil võimekam, tõhusam ja kaasaegsema töökeskkonnaga tehas, teatas ettevõte.

Tehaste ühendamise tulemusel langeb tehnoloogiatööstuse töötajate üldarv 700 töötajalt umbes 620 töötajani. Neil koondatavatel töötajatel, kellel on pensionini jäänud kaks või vähem aastat ja kelle tööstaaž Eesti Energias on vähemalt kümme aastat, on võimalik saada igakuist 250-eurost ettevõttepensionit.

Eeskätt puudutab koondamine seni kahes linnas dubleeritult töötanud inimesi, kuna ühes asukohas tegutsedes kaob vajadus osasid tegevusi topelt teha. Koondatavate töötajate abistamiseks teeb tehnoloogiatööstus koostööd töötukassaga.

«Vajadus tehaste ühendamiseks on tegelikult olemas juba mitmed aastad. Narva tehase töökeskkonna tingimused ei vasta enam vajalikele standarditele ja nende ajakohastamiseks oleks tarvis teha suuri investeeringuid,» teatas Eesti Energia tehnoloogiatööstuse juhatuse esimees Martti Kork.

Uuenev tehas hakkab paiknema Jõhvis. Selleks, et Narvas elavad inimesed Jõhvi tööle käia saaksid, suurendab ettevõte juba praegu Sillamäelt ja Narvast Jõhvi tehasesse suunduvate tehnoloogiatööstuse töötajaid transportivate busside arvu.

Narva ja Jõhvi tehase peale on kokku katusealust pindala 50 000 ruutmeetrit, kuid kogu ettevõtte tegutsemisaja jooksul on sellest maksimaalselt kasutuses olnud 27 000 ruutmeetrit, sõnas Kork.

«On ilmselge, et jõude seisva territooriumi jaoks teeme kulutusi, millest tegelikult hoiduda saaks ja millele kuluvat ressurssi võiks hoopis efektiivsemalt kasutada,» lisas ta.

Narva tootmisüksuses asuvad seadmed viiakse Jõhvi üle novembri lõpuks. Narva tehase ülalpidamiselt kokku hoitud raha suunatakse Jõhvis asuvate tehasehoonete ja töötingimuste parendamisse.

Luuakse paremad tingimused professionaalseks insenerikeskuseks, uued ruumid saab ka Testimiskeskus, parandatakse Jõhvi tehase olmetingimusi – uuendatakse söökla ja töötajate puhkenurgad. Lisaks investeerib ettevõte ka tehase seadmetesse. Uue plasmaseade ja Xylan katmise kompleksi paigaldamisega tõstetakse tehnoloogiatööstuse mehaanilise töötluse võimekust.

AS Eesti Energia Tehnoloogiatööstus, mis rahvusvaheliselt tegutseb Enefiti kaubamärgi all, tegeleb elektrijaamade ja õlitehaste tehnoloogialahenduste arendamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles