EVR Cargo seitsme kuu kaubavedu jääb mullusele tulemusele 19 protsendiga alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raudtee. Pilt on illustratiivse tähendusega.
Raudtee. Pilt on illustratiivse tähendusega. Foto: Priit Simson

Eesti riigile kuuluva raudteeveo-ettevõtte EVR Cargo on seitsme kuuga vedanud 9,49 miljoni tonni kaupu, mis jääb mullusele tulemusele alla 19 protsenti, teatas ettevõte.

EVR Cargo konteinervedude maht paranes juulis olulisel määral, ulatudes 4493 konteinerühikuni. Samal ajal vähenes üldine kaubaveomaht 23 protsenti 1,06 miljoni tonnini. Ettevõtte turuosa Eestit läbivates raudteekaubavedudes oli 61 protsenti.

EVR Cargo juhatuse esimehe Ahto Altjõe sõnul oli juulikuu veomahu üldlanguse põhjuseks vähenenud põlevkivivedu ja väetiste kaubaveomaht, kahanedes vastavalt 54 protsenti ja 26 protsenti.

«Samal ajal käivitusid uued projektid Moskva ja Usbekistani suunal ning tänu neile saavutasime juulikuus konteinervedude osas väga hea tulemuse,» märkis Altjõe. Juunis vedas EVR Cargo 3545 konteinerühikut, seega ületas juulikuu tulemus eelnenud kuud ligi tuhande konteinerühiku võrra. Esimesel poolaastal on EVR Cargo vedanud kokku 33 916 konteinerühikut, mis on 9,6 protsenti parem möödunud aasta esimese poole tulemusest.

Eesti Raudteest eraldunud tütarettevõtte AS EVR Cargo ülesandeks on raudteeveo-ettevõtjana kaubavedude teostamine klientidele ning vagunite ja vedurite rentimine. Ettevõtte koosseisu kuulub ka veeremi remondi ja hooldusega tegelev Tapa Depoo ning mitmed veeremi tehnohooldepunktid üle Eesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles