Kredexi eluasemelaenu vanusepiir tõuseb 35. eluaastani

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kredex
Kredex Foto: Kredex

Alates augustist muutuvad Kredexi eluasemelaenu käenduse tingimused nii, et noore spetsialisti eluasemelaenu käenduse vanusepiir tõuseb 35. eluaastale ning eluasemelaenu käenduse tagatise maksimumpiir 20 000 eurole.

Uue sihtrühmana saavad eluasemelaenu käendust kasutada Kaitseväe ja Kaitseliidu veteranid, kes on käinud välismissioonil või saanud vigastada Eestis teenistuses olles.

«Muudatuste tulemusena suureneb inimeste arv, kes saavad kasutada kodu soetamiseks või renoveerimiseks eluasemelaenu käendust. Eluasemelaenu käenduse kasutamiseks tuleb pöörduda panka, kes korraldab Kredexi käenduse saamise ning hilisema aruandluse. Kredexi eluasemelaenu käendus vähendab kodu soetamiseks vajalikku omaosaluse määra ning maandab riski makseraskustesse sattumise korral lisatagatisest ilma jääda,» ütles Kredexi eluaseme ja energiatõhususe divisjoni juht Mirja Adler.

Eluasemelaenu käendust väljastavad Nordea Pank, SEB Pank, Danske Bank, Eesti Krediidipank, DNB Pank, Versobank ja Citadele Pank.

Kredex väljastab eluasemelaenu käendusi alates 2000. aastast. Käesoleva aasta 1. juuli seisuga on Kredexi abil parandanud oma elutingimusi 12 720 noort peret, 8079 noort spetsialisti ning 62 tagastatud majas elavat üürnikku ehk kokku enam kui 20 000 leibkonda. Kredexi eluasemelaenu käenduste portfelli maht ulatus 1. juuli seisuga 28,25 mln euroni. Kredexi käendusega väljastatud eluasemelaenud moodustavad 2013. aastal 11,9 protsenti kõikidest Eestis väljastatud eluasemelaenudest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles