Haapsalu linn palub Haapsalu raudtee transpordi arengukavva lisada

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haapsalu linnapea Urmas Sukles.
Haapsalu linnapea Urmas Sukles. Foto: Peeter Langovits

Haapsalu linn saatis Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi kooskõlastusringil olevale «Transpordi arengukava 2014–2020» eelnõule ettepaneku lisada Riisipere-Haapsalu-Rohuküla raudtee ehitus.

Ettepanekus kirjutati, et kiire raudteeühendus vähendaks oluliselt Haapsalu ja kogu Lääne-Eesti aeg-ruumilist kaugust Tallinnast, mis on Läänemaa ajalooline tõmbekeskus.

«Rongis veedetud aeg on võimalik kasutada töö tegemiseks, tegemist on turvalise, keskkonnasõbraliku ja stabiilse transpordiliigiga, mil aitab oluliselt tõsta kogu Lääne-Eesti konkurentsivõimet,» seisab linna ettepanekus.

Lisaks vähendaks liini lõpp-punkti taastamine Rohukülas oluliselt vähendada Hiiumaa ja Vormis elanike saarelist eraldatust ning suurendada saarte turismipotentsiaali toimides parvlaevaliinide sujuva ja mugava pikendusega.

Linn rõhutas, et tehtud on tasuvusuuringud, mis näitavad raudtee sotsiaal-majanduslikku tasuvust ning Haapsalu raudtee taastamine sai positiivse vastukaja ka Riigikogu majanduskomisjonis toimunud kuulamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles