Latitude59 äriideede esitlusvõistluse võitis 3D printimistarkvara

, suvereporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikoolis toimus European Innovation Adademy lõppüritusena konkurss LATITUDE 59. Võistluse 5 finalisti seast valiti parimaks Fabulonia, teise koha sai Flick Diet.
Tallinna Tehnikaülikoolis toimus European Innovation Adademy lõppüritusena konkurss LATITUDE 59. Võistluse 5 finalisti seast valiti parimaks Fabulonia, teise koha sai Flick Diet. Foto: Peeter Langovits

Latitude59 pitchimis-võistlusel osales tänavu 20 meeskonda, kes kõik said oma äriideed esitleda võimalikele investoritele. Võitjaks osutus Fabulonia, kes loob keskkonda, kus saab 3D faile jagada, nii et autoriõigused oleksid kaitstud.

25.-26. juulil TTÜ-s toimunud Latitude59 esitlusvõistlisel osalesid põhiliselt mobiili ja interneti sektoris tegutsevad idufirmad. 10 osalenud idufirmat olid juba tegutsevad ettevõtted.

Ürituse avakõneleja oli Skype'i üks asutajatest Jaan Tallinn ning ülejäänud programmi moodustasid startup'ide juhid Eestist ja lähiriikidest ning riskikapitalistide esindajad. Kohal olid ka riskiinvestorid nii Ameerika Ühendriikidest kui ka mujalt maailmast.

Kaks päeva tihedat programmi hõlmas endas lisaks äriideede esitlemise investoritele mitmeid inspireeriva ning hariva sisuga ettekandeid, loenguid ning vestlusringe.

Teised kaks paremat meeskonda olid Flick Diet ning ResoCarb. Flick Dieti idee on koostada personaalset toitumiskava vastavalt inimese soolestikus elavatele bakteritele, ning ResoCarbi idee on teha põlevkivist süsinikkiudu.

Auhindadeks olid erinevad teenused Google Cloud Platformilt, US Market Access Centerilt ning paljudelt teistelt.

Latitude59 toimus sel aastal koos Euroopa Innovatsiooniakadeemia ning Mini Seedcamp Tallinn üritusega. Üritus toimub teis aastat järjest Garage48, Tehnopoli, MobileMonday Estonia, EASi ning TTÜ koostööl.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles