Tallinna Vee esimese poolaasta ärikasum vähenes pea 10 protsenti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vesi
Vesi Foto: SCANPIX

AS Tallinna Vee põhitegevuse ärikasum langes 2013.a esimesel poolaastal 9,6 protsendi võrra 11,9 miljonile eurole. Esimese kuue kuu müük on aasta aastalt jäänud stabiilseks ulatudes 26,2 miljoni euroni, teatas ettevõte börsile.

Peamiseks ärikasumi languse põhjuseks on suurenenud saastetasu. 2013. aasta aprillis toimus reoveepuhastusjaamas intsident, mille tulemusena ei suudetud lühiajaliselt kogu sissetulevat reovett puhastada. Sellest johtuvalt rakendusid Ettevõttele kõrgendatud saastetasu tariifid, mis tõstsid saastetasu koos lisanduva tulumaksuga 0,9 miljoni euro võrra.

Ettevõtte maksustamiseelne kasum oli 2013.a esimesel poolaastal 12,6 miljonit eurot, mis on 5,4 protsenti enam kui samal perioodil 2012. aastal. Maksustamiseelse kasumi kasv on peamiselt mõjutatud swap lepingute õiglase väärtuse muutusest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles