ABB Grupi tulemus paranes teises kvartalis

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: ABB UUS TEHAS , 27JUN13.
 Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts külastas ABB Jüris asuvat uut tehast.
tt/Foto TOOMAS TATAR/POSTIMEES
TLMPM03: ABB UUS TEHAS , 27JUN13. Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts külastas ABB Jüris asuvat uut tehast. tt/Foto TOOMAS TATAR/POSTIMEES Foto: TOOMAS TATAR/PM/SCANPIX BALTICS

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontserni ABB Grupp müügitulu ja kasum kasvasid tänavu teises kvartalis vaatamata väljakutsetele maailmaturul.

Ettevõtte müügitulu ulatus 10,2 miljardi dollarini. Tellimused vähenesid seitsme protsendi võrra 9,3 miljardi dollarini. Tegevustulud ja amortisatsioonieelne tegevuskasum kasvasid vastavalt 19% ja 6% võrra. Kontserni kasum kasvas 16%.

«Jätkub ABB tasakaalustatud geograafilise ja äritegevuse portfellist tulenev positiivne mõju ettevõtte tulemustele,» ütles ABB tegevjuht Joe Hogan. «Tellimused kasvasid võtmetähtsusega valdkondades ja piirkondades, sealhulgas Hiinas, tõdesime järjestikuste tellimuste kasvu trendi enamikes ABB tootevaldkondades võrreldes käesoleva aasta esimese kvartaliga.»

«Teisalt jätkasime ettevõtte mahuka tellimusbaasi täitmist suurendades nii müügitulu ja kasumit, samuti tegelesime kulude vähendamisega, et säilitada kasumlikkust vaatamata ebakindlatele turutingimustele.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles