Eesti Post teenis esimesel poolaastal 0,7 miljonit eurot kasumit

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Post.
Eesti Post. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Baltikumi ülese võrgustiku rajanud Eesti Posti tänavune esimese poolaasta kasum oli 0,7 miljonit eurot.

2013. aasta esimese poole äritulud olid 26,3 miljonit eurot, mis on eelmise aasta sama ajaga võrreldes 6% enam. Pakiteenuste maht on suurenenud 33%, e-teenused (e-arvete maht) 24% ja reklaamiteenused 16%. Elektrooniliselt saadetavate dokumentide maht läbi Kirjakeskuse on kasvanud pea 80 korda. Kirjateenuse maht vähenes 8%.

Eesti Posti nõukogu esimees Meelis Atonen kommenteeris, et edu aluseks on logistika- ja infologistika ehk e-teenuste kasv: «Majandustulemused näitavad, et otsused, mis said logistika ja e-teenuste arendamiseks tehtud, kannavad vilja. Eesti Post on laiendanud oma tegevust väljapoole Eestit pakkudes tarnelahendusi üle Baltikumi.»

Eesti Posti juhatuse esimees Aavo Kärmas kinnitas, et tulemused vastasid prognoositule ning seatud eesmärkide saavutamiseks peab ettevõte oma tegevust veelgi laiendama nii Eestis kui Baltikumis tervikuna. «Eesti Post tahab olla e-kaubanduse vedur Baltikumis. Soovime pakkuda nii e-poodidele kui ka ostjatele parimaid lahendusi, mis aitavad kaasa e-kaubanduse arengule. Sel aastal oleme juba laiendanud ööpäevaringsete pakiautomaatide võrgustikku ning lähema paari kuuga kasvatame pakiautomaatide arvu veel poole võrra.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles