Põlevkivi kasutamist nähakse energiakriisi lahendusena

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põlevkivikaevandus.
Põlevkivikaevandus. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Paljudes maades nähakse põlevkivi kui võimalust lahendada energiakriis, kuni fossiilsetele vedelkütustele pole asendajat leitud.

Colorado School of Mines'i geoloogiaprofessor Jeremy Boak rõhutas, et energiat tuleb toota keskkonnaprobleeme vähendades, kuid fossiilkütuste kasutamisest praegu pääsu ei ole, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«Esialgu tuleb toota energiat süsivesinikest ehk fossiilsetest kütustest. Kuni kütuseelementide kasutamine majanduslikult mõttekaks muutub, kulub mitu põlvkonda. Muidugi tuleb energiat toota keskkonnaprobleeme vähendades, aga fossiilkütuste kasutamisest pole meie ajal pääsu, põlevkivi võib olla hea üleminek fossiilsetelt kütustelt uutele energiaallikale,» rääkis Boak.

Jordaania põlevkivivarud on suured ja nende vastu tunnevad huvi kütusehiiud Shell, Exxon, Petrobras ja Total, Jordaania on huvitatud koostööst ka Eestiga.

«Ma loodan, et juba tänavu õnnestub lõpetada läbirääkimised Eesti Energiaga elektri ja õli tootmiseks meie põlevkivist,» rääkis Jordaania maavarade ameti peadirektori assistent Darwish Jaser.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles