Haapsalus müüdi teises kvartalis 40 korterit

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Täna kinnitati Haapsalu Kuursaalile hoone ajalugu tutvustavale veebilehele suunav ruutkood. Maikuu jooksul paigaldatakse sellised koodid kokku 105 kultuuriväärtuslikule hoonele.
Täna kinnitati Haapsalu Kuursaalile hoone ajalugu tutvustavale veebilehele suunav ruutkood. Maikuu jooksul paigaldatakse sellised koodid kokku 105 kultuuriväärtuslikule hoonele. Foto: Eduard Laur

Teises kvartalis müüdi Haapsalus kokku 40 korterit, mille keskmiseks ruutmeetri mediaanhinnaks kujunes 389 eurot.

Võrreldes esimese kvartaliga vähenes hinnatase 14,3 protsenti, kuid aastaga kerkis 9,6 protsenti, vahendab Uus Maa turuülevaade.

Korterite hinnatase jaguneb tihti piirkonna järgi – kui nõutud asukohas võib sarnase elamispinna pakkumishinna vahe olla kahekordne, siis magalapiirkonnas on uuemal ja vanemal korteril enamasti sama hind. Kui korteril on turutasemele vastav pakkumishind, toimub tehing keskmiselt kahe kuu jooksul.

Korteri valikul on määravaimateks kriteeriumiteks asukoht, elamu tüüp, hind ja lisaväärtused.

Pakkumiste hulk on mõnevõrra kasvanud ja osa korterite puhul on vähenenud paari protsendi jagu ka pakkumishind. Sarnaste objektide pakkumishinnad võivad kohati olla väga erinevad. Pakkumis- ja tehinguhinna vahe on keskmiselt 20 protsenti.

Üüriturg on olnud püsivalt aktiivne, kuid enam tunti huvi ka puhkusekorterite vastu. Nõutuimad on renoveeritud madalate kommunaalkuludega korterid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles