Eesti Interneti SA sai lõpuks .ee domeeni rahvusvaheliselt tunnustatud haldajaks

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Sibul
Heiki Sibul Foto: Toomas Huik

Rahvusvahelise interneti haldusorganisatsiooni ICANN47 konverentsil kiitis organisatsiooni direktorite nõukogu heaks Eesti Interneti SA taotluse .ee domeeni rahvusvahelise haldaja staatuse omandamiseks, teatas sihtasutus.

ICANN-i (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) direktorite nõukogu otsusega kanti tippdomeenide rahvusvahelisse andmebaasi .ee domeeni haldajaks ehk sponsororganisatsiooniks Eesti Interneti SA, kes täidab .ee tippdomeeni registri haldamisega seotud kohustusi 2010. aastast. Sponsororganisatsiooni staatusega koondatakse kõik .ee domeeniga seotud haldusülesanded nii kodumaise kui ka rahvusvahelise internetikogukonna ees ühte asutusse.

«Rahvusvahelise haldaja staatus annab sihtasutusele ja seeläbi ka Eesti internetikogukonnale võimaluse kaasa rääkida nii domeenindust kui ka internetivaldkonda üldiselt puudutavates küsimustes. Vastomandatud staatus annab meile võimaluse astuda ICANN-i juures tegutseva rahvusdomeenide haldajaid koondava organisatsiooni liikmeks,» ütles Eest Interneti SA juhataja Heiki Sibul.

Sponsororganisatsiooni ehk ICANN-i poolt tippdomeenide haldajatele omistatava staatuse redelegeerimise protsess Eesti Interneti SA-le kestis ligi 2 aastat.

«Tänan sihtasutuse asjutajaliikmeid Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi ning Eesti Infotehnoloogia ja Telekommunikatsiooni Liitu, endisi .ee domeeni kontaktisikuid Endel ja Jaak Lippmaad ning kõiki nõukogu liikmeid ja neid, kes meid toetasid,» lisas Sibul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles