Haigekassa: eraravikindlustus järjekordi ei mõjuta

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ligi 4000 tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud.
Ligi 4000 tööandjat on küll haigekassas isikuid kindlustanud, kuid ei ole neile väljamakseid teinud. Foto: Stanislav Moshkov / Õhtuleht

Haigekassa avalike suhete juht Katrin Romanenkov märkis, et erakindlustuse eelisraviõigus ei saa mõjutama hakata haigekassa poolt tellitavate tervishoiuteenuste ravijärjekordade pikkust.

«ERGO hüvitiste paketis on tõepoolest teenuseid, mida haigekassa ei hüvita, nagu seda on täiskasvanute hambaravi,» ütles Haigekassa avalike suhete osakonna juhataja Katrin Romanenkov E24-le.

«Samas tuleb siiski arvestada, et tegu on erakindlustusega, kus makstav kindlustusmakse suurus on otseselt sõltuv inimese ravikulude riskist, ehk mida suurem on ravikulude risk, seda kõrgem on inimese poolt makstav kindlustusmakse,» võrldes Romanenkov ERGO eraravikindlustust riigi poolt pakutava ravikindlustusega.

«Riikliku ravikindlustus põhineb aga solidaarsuse põhimõttel, mis tähendab seda, et inimeste kindlustuskaitse ei sõltu inimese maksejõulisusest või tema tervislikust seisundist, nagu erakindlustuse puhul. Samuti on riikliku kindlustuse poolt hüvitatav teenuste valik oluliselt laiem ning hüvitisel ei ole ülempiiri nii nagu seda on ERGO poolt pakutaval erakindlustuse paketil,» selgitas Romanenkov riikliku ravikindlustuse eeliseid.

Romanenkov rõhutab, et «erakindlustuslepingute alusel klientidele pakutavad eelisjärjekorrad ei saa kindlasti hakata mõjutama haigekassa poolt tellitavate tervishoiuteenuste ravijärjekordade pikkust. Igal juhul peab tervishoiuasutus tagama riiklikku ravikindlustust omavale patsiendile vastuvõtu lubatud ooteaja piires.»

«Samas on kindlasti iga inimese otsustada, kas ta vajab teatud valdkondades täiendavat kindlustuskaitset ning milline on tema valmisolek selle eest juurde maksta,» lisas Romanenkov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles