Nõo Lihatööstus võis teadlikult kasutada hobuseliha

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nõo lihatööstus.
Nõo lihatööstus. Foto: Margus Ansu

Menetlus kevadel hobuselihaskandaali sattunud Nõo Lihatööstuse suhtes lõppes, kuid hobuseliha teadliku kasutamise kahtlus on endiselt õhus, kirjutab Äripäev.

Kui Ungari toiduamet tuvastas, et Ungari ettevõte müüs mullu novembris Nõo Lihatööstusele 10-tonnise lihapartii korrektselt hobuseliha kaubakoodiga, tekib küsimus, kas Nõo Lihatööstuse väited enda teadmatusest ikka peavad paika?

Nõo Lihatööstus sattus hobuselihaskandaali aprillis, kui tema Lätis müügil olnud suitsuvorstidest leiti 10 protsenti hobuseliha. Liha, mis neis vorstides kasutati, tarniti Ungari ettevõttelt Co & Co Kft väidetavalt veiselihana. Eesti veterinaar- ja toiduamet (VTA) on menetluse lõpetanud ning ühtegi sanktsiooni peale osa kauba hävitamise Nõo Lihatööstusele ei kaasnenud.

«Nõo Lihatööstus on meile kinnitanud, et Ungari partnerilt telliti veiseliha lõikeid ning kauba vastuvõtmisel ei olnud mingit alust arvata, et tegemist võib olla hobuselihaga,» rääkis VTA kauplemise ning impordi ja ekspordi järelevalve juht Tarmo Sikk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles