Töötajate palku alandada sooviva British Airwaysi juht saab ise palgalisa

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
British Airwaysi lennukid.
British Airwaysi lennukid. Foto: AP / Scanpix

Briti lennukompanii British Airwaysi juht Willie Walsh, kes peab töötajatega rääkimisi palkade ja ametikohtade vähendamiseks, saab tõenäoliselt sel aastal ise 6 protsenti palgale juurde.


Walshile on sel aastal ette nähtud 6-protsendiline palgatõus, mis mehe töötasu 743 000 naelani tõstaks, kirjutab The Times.

Ajaleht lisab, et info avalikustamise ajastus on ettevõttele piinlik, kuna lennukompanii on hiljuti vallandanud 2500 inimest ning peab läbirääkimisi veel 2000 inimese lahkumiseks. Ühtlasi tahetakse vähendada bonuseid ja lähetusrahasid 14 000 firma töötajal.

Samas on Walsh ise öelnud, et on nõus loobuma 550 000 naelasest boonusest, mis talle lisaks palgale sel aastal makstakse. Eelmisel aastal ei võtnud firma juht vastu 700 000 naelast tasu ning lubas ühtlasi, et töötab juulikuu tasuta.

The Times kirjutas eile, et British Airways maksab oma töötajatele üle kahe korra rohkem, kui näiteks konkurent Virgin Atlantic. Firma töötajad teenivad 29 900 naelast palka.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles