Kräkkerid püüavad ohvreid Windows 7 ja jalgpalli MMiga

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskriisi ajal on suurenenud internetis levitatava pahavara hulk.
Majanduskriisi ajal on suurenenud internetis levitatava pahavara hulk. Foto: Marina Lohk

Tarkvaraarendaja PC Tools hoiatab, et kräkkerid kasutavad kurjalt ära inimeste huvi Windows 7 prooviversiooni ja 2010. aasta jalgpalli maailmameistrivõistluste vastu.

P2P programmidega ja torrentitest allalaadimiseks pakutavad erinevad Windows 7 versioonid sisaldavad pahatahtlikku viirust, mille eesmärgiks on varastada arvutikasutaja isiklikke andmeid ja raha, vahendas Arvutikaitse.ee.

Jalgpalli maailmameistrivõistluste alagrupiturniiridega seotud rünnakute puhul pakuvad kurjategijad e-maili teel või libasaitidel pileteid ja mängudega seotud suveniire ning lihtsameelne arvutikasutaja saadab ise oma paroolid ja koodid kräkkeritele.

PC Toolsi arvates jätkuvad õngitsusrünnakud MMi varjus tõusvas tempos kuni põhiturniirideni välja. Alust selliseks oletuseks annavad eelmised maailmameistrivõistlused, mis tõstsid sarnaste rünnakute hulka 40 protsendi võrra.

PC Tools soovitab:

• Tirida operatsioonisüsteeme ja teisi vajalikke programme vaid ohututelt saitidelt nagu programmitootjate kodulehed või volitatud edasimüüjate saidid.

• Kui arvutisse tõmmatakse erinevaid programme (eriti just Windows 7 versioone) torrentitest ja P2P programmidega, siis tuleb need kindlasti enne installeerimist viirusetõrje- ja nuhkvaratõrje programmidega pahavara leidmiseks läbi vaadata..

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles