WSJ soovitab Lätil devalveerimata jätta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis.
Läti peaminister Valdis Dombrovskis. Foto: Raigo Pajula

Samal ajal kui Nouriel Roubini kirjutab ajalehes Financial Times, et Lätil pole devalveerimisest pääsu, soovib Wall Street Journal juhtkirjas Lätile sirget selga ja jõudu, et devalveerimisest hoiduda ja antud lubadused ellu viia.

Devalveerimise prohvetid on jälle poodiumidele tõusnud, et sedakorda jutlustada Lätist, kirjutab aripaev.ee. Sellise halva nõu oht on selles, et siit ei tule muud kui täiendavaid kannatusi lätlastele ja nakkusohtu kogu regiooni turgudel, kirjutab Wall Street Journal.

Leht möönab, et lihtsaid lahendusi Lätil ei ole. Liialdused tuleb välja higistada. Lati devalveerimine pole seejuures mingi maagiline võluvits, mis ühe viipega taastaks nõudluse ka Euroopa ja USA mõõnavatel turgudel.

Eelkõige muretseb leht negatiivse mõju pärast Läti naaberriikidele. Laenumaaniast lasksid end ka Eesti ja Leedu kaasa kiskuda, kuid eelarvedistsipliin on olnud parem ning mõlemal riigil on jätkuvalt investeerimisjärgu reiting, mida Lätil enam pole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles