Tallinn leidis 4. trammiliini Peterburi ülesõidu ehitaja kiirkorras

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Belgradis sõitev CAFi tramm on tõenäoliselt ligilähedane neile trammidele, mis hakkavad liikuma Tallinnas.
Belgradis sõitev CAFi tramm on tõenäoliselt ligilähedane neile trammidele, mis hakkavad liikuma Tallinnas. Foto: CAF

Esialgse 4. trammiliini ehitamiseks välja kuulutatud riigihanke asemel otsustas Tallinna Linnatranspordi AS (TLT) leida Peterburi ülesõidu ehitaja kiirkorras lihthanke abil, hanke võitjaks osutus Leonhard Weiss Grupp.

Ajakava kiirendamine oli vajalik ehitustööde õigeagseks lõpetamiseks, ütles TLT juhatuse esimees Enno Tamm BNS-ile. Küsimusele, kas pakkumiste esitamiseks jäänud nädalapikkune ajavahemik lühikeseks ei jäänud vastas Tamm, et eesmärk pühendab abinõu.

Reedel teatas Tallinna linnavalitsus, et uue trammiliini ehitustööd algavad esmaspäeval 22. juulil. Algselt oli TLT välja kuulutanud hanke nii Peterburi tee ülesõidu kui lõpp-peatuse ja tagasipöörderingi ehitaja leidmiseks, pakkumiste esitamiskuupäevaks oli 26. juuli.

11. juulil otsustas TLT neljanda trammiliini ehitamise esimese etapi hankemenetluse lõpetada ning kuulutas välja uue riigihanke esimese, seekord lihthanke, mille esitamiskuupäevaks oli 18. juuli. Uue hankega otsiti ehitajat esimese etapi esimesele alaetapile.

Mitme hankel soovinud ettevõtte hinnangul oli pakkumises osalemise tähtaeg liialt lühike ja ei võimaldanud õigeagselt pakkumist esitada, selgub riigihangeteregistri teabevahetusest.

Tamme sõnul laekus uuele lihthankele vaid üks pakkumine Leonhard Weiss Grupi poolt, mis ka võitjaks tunnistati. Rekonstrueerimistööde maksumus on 925 795,67 eurot, mis Tamme sõnul kaetakse TLT omavahendite arvelt.

Neljanda trammiliini rekonstureerimistööd lähevad kokku maksma 23 miljonit eurot, tööd peaksid lõppema 2015. aasta septembris.

Selle aasta aprillis eraldas Keskkonnainvesteeringute Keskus (KIK) Euroopa Liidu Ühtekuuluvusfondi vahenditest neljanda trammiliini infrastruktuuri rekonstrueerimiseks 18,9 miljonit eurot, projekti kogumaksumus on ligi 23 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles