Läti minister manitses inimesi hoiduma Eestis toimunud rahavahetuspaanikast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti latid ja eurod.
Läti latid ja eurod. Foto: Reuters / Scanpix

Läti rahandusminister Andris Vilks soovitas üleminekul Euroopa ühisrahale hoiduda lattide eurodeks vahetamise paanikast ning kasutada rohkem kaardimakseid.

"Raha võib aegsasti vahetada, kasvõi praegu. Läti Pank jääb igavesti latte vastu võtma, see aeg pole piiratud ning kommertspangad vahetavad raha ilma teenustasuta kuue kuu vältel," kinnitas minister usutluses BNS-i majandusuudiste portaalile Baltic Business Service.

Tema sõnul oleks väga halb, kui rahavahetuse tipphetk langeks jõuluajale või jaanuari esimesele nädalale.

«Inimestel tasuks rohkem kasutada sularahata makseid, siis pole valuuta vahetamine üldse küsimus,» manitses Vilks.

«Eestis oli väga suureks probleemiks see, et inimesed hakkasid pärast 1. jaanuari kottide viisi tassima münte kauplustesse, kus ostude eest sai veel kahe nädala jooksul kroonides tasuda. Inimesed peavad aru saama, et see tekitab tüli nii neile enestele kui ka kaupmeestele. Kui kellelgi on rahakassadesse palju münte kogunenud, siis mis takistab neid juba praegu ära kasutada või mõne aja pärast vahetada? Pole vaja seda teha tingimata 1., 2. või 3. jaanuaril. Tuleb siiski väärtustada ka teiste inimeste - poekassiiride, pangatellerite või postitöötajate - tööd, neil saab ilma selletagi raske olema,» rääkis rahandusminister.

Läti läheb tuleva aasta 1. jaanuarist üle eurole, Läti Pank on ametlikuks vahetuskursiks kehtestanud 0,702804 latti euro eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles