CIA eksjuht: Huawei luurab Hiina huvides

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei logo.
Huawei logo. Foto: SCANPIX

USA Luure Keskagentuuri (CIA) endine juht Michael Hayden ütles reedel, et Hiina telekommunikatisoonihiid luurab Pekingi heaks.

Hayden ütles usutluses Australian Financial Reviewle, et Hiina luurab piiramatult Lääne järele ning riiklikele agentuuridele on infot edastanud ka Huawei.

Endine luurejuht väljendas veendumust, et Huawei kujutab endast ohtu nii Ühendriikide kui Austraalia riiklikule julgeolekule.

Suurbritannia, USA ja Austraalia on väljendanud muret Huawei väidetavate sidemete üle Hiina riigiga, mis võimaldavad kasutada kompanii telekommunikatsiooniseadmeid luuramiseks ja küberrünnakuteks.

Huawei eitab otsesidemeid riigiga, kuid sellest hoolimata nõudis USA kongress möödunud aastal, et kompanii arvataks välja Ühendriikide valitsuse lepinguosaliste hulgast ja tal ei ole lubatud ka konkureerida Austraalia riikliku lairibavõrgu väljaehitamise lepingutele.

Erukindral Hayden ütles, et tema teada on Lääne luurevõrgustikel asitõendeid Huawei spionaažist Hiina riigi huvides.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles