Schäuble: Kreekal ei ole reformidest pääsu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Majanduskriisist räsitud Kreeka valmistub eesistumiseks.
Majanduskriisist räsitud Kreeka valmistub eesistumiseks. Foto: SCANPIX

Kreekat kulastav Saksa rahandusminister Wolfgang Schäuble rõhutas neljapäeval, et säästuprogramm tuleb täita ja «mugavat lõikamise võimalust» loota ei ole.

Kreekas nähakse just Schäubles seda, kes riigile karmid kokkuhoiumeetmed peale surus, ja meeleavaldajad suunavad sageli oma kriitika just tema pihta.

sestap on Saksa rahandusministri visiidi ajaks Ateenas välja pandud üle 4000 politseiniku ja valitsus on keelanud igasugused meeleavaldused.

Schäuble kohtus kauaoodatud visiidi käigus Kreeka konservatiivist peaministri Antonis Samarase ja teiste kõrgete ametiisikutega. See on tema esimene külaskäik Kreekasse pärast sealse kriisi puhkemist 2009. aastal.

Saksa rahandusminister kiitis, et riik on eelarve tasakaalustamises muljetavaldavat edu saavutanud, kuid rõhutas, et valusate reformide jätkamisest pääsu ei ole.

«Struktuuri- ja fiskaalreformidest ei saa üle ega ümber... Ei ole ka mugavat lõikamise võimalust,» ütles Schäuble.

Kreeka parlament kiitis neljapäeva varahommikul napilt heaks säästueelnõu, mis on vajalik, et riik saaks 6,8 miljardi euro ulatuses uut abi, mille eraldamises euroala rahandusministrid eelmisel nädalal kokku leppisid.

Suuremad ametiühingut neljapäeval säästueelnõu vastu protestiaktsioone ei kavanda, aga streikivad munitsipaaltöötajad korraldavad pärastlõunal meeleavalduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles