Valdo Randperel sai IT-vallas rügamisest villand

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdo Randpere
Valdo Randpere Foto: Marina Puškar

Üle kahekümne aasta IT maailmas tegutsenud ja neist viimased 11 aastat IBMi tegevjuhi leiba söönud Valdo Randpere näeb ennast edaspidigi juhi ametis, kuid nüüd juba mõnes teises valdkonnas.




Sageli on eduka firma juhi lahkumise taga midagi muud, kui lihtsalt soov ametit vahetada. Kas loobumise mõte sündis ikka teie enda peas?


Olin selles ametis 11 aastat ja 9 päeva. Viimased pool aastat lugesin juba päevi. Täiesti ausalt – mul on sellest ITst kõrini. Pealegi on organisatsiooni viimasel ajal kõvasti muudetud ja meid ühest piirkonnast teise tõstetud. Ma pole enam noor, ei harju nii kiiresti kõigi uute asjadega.



Teisalt on IT muutunud tänapäeval üsna traditsiooniliseks tööstusharuks ja mind hakkas see kõik ära tüütama. Kui tüdineda, siis parem juba kevadel, kui suvi veel ees seisab. Sama soovitan teistelegi. Avalduse esitasin mai keskel ja lahkun pärast jaanipäeva.


Millises valdkondades ennast edaspidi tegutsemas näete? Ja ärge öelge, et te pole sellele mõelnud.



Igasuguseid variante on peast läbi käinud, aga midagi kindlat ei ole. Eks juhtida on ikka parem kui juhitav olla. Valdkondadest välistaksin IT. Mind huvitab lisaks ärile ka poliitika, kultuur, muusika ja palju muud.



Millega suvel tekkivat rohket vaba aega täita kavatsete?


Mul on paat, millega lähen merele. Vahel üksi, vahel koos naise ja lastega, kui nad on nõus kaasa tulema. Kodu juures Viimsis on tenniseväljak, kus mängin peaaegu igal õhtul. Vahel sõrmitsen kitarri, täna hommikulgi tegin seda.



Kas suvekodu pole kusagile plaanis ehitada?


Osalen praegu oma kinnisvaramaaklerist sõbraga Tai kuningriigis ühes arendusprojektis. Ostsime krundi, kuhu tuleb vist kaheksa maja, millest kuus müüakse ja kaks jääb meile endile. Või oli see kuus ja neli, ma täpselt ei teagi. Minu panus selles projektis on pigem rahaline. Aga pensioni saan siis sinna veetma minna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles