Islandis kaunistavad pankurite pildid pissuaare

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AFP / Scanpix

Islandi pealinnas Reykjavikis asuvas Sodoma baaris saavad inimesed end välja elada  endiste pankurite peal, urineerides nende piltidele meeste tualettruumi pissuaarides. Islandlased on vihased riigi pangandustegelaste peale, kes pärast finantskrahhi mullu sügisel riigist jalga lasid.



Saareriigi majandust tabas hoop 2008. aasta oktoobris, kui järjest varisesid kokku riigi kolm suurimat kommertspanka. Islandlaste meeleavaldused viisid tänavu jaanuaris valitsuse tagasiastumiseni. Uus valitsus vabastas ametist Islandi Panga juhid ja kutsus veebruaris keskpanga presidendi ametikohale Norra finantsspetsialisti Svein Harald Oygardi.



Raskustesse sattunud saareriik sai Rahvusvaheliselt Valuutafondilt 5,1 miljardi dollari suuruse abipaketi. Island kaalub tõsiselt liitumist Euroopa Liiduga ja rahvusvaluuta nõrkuse tõttu unistab eurost. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles