Swedbank Eesti kasum vähenes teises kvartalis 42,2 miljoni euroni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevad aastal võivad tõusta ka Swedbanki sularahateenuste hinnad.
Tulevad aastal võivad tõusta ka Swedbanki sularahateenuste hinnad. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Swedbank Eesti 2013. aasta II kvartali kasum oli 42,2 miljonit eurot, võrrelduna 46,0 miljoni euroga eelmisel aastal. Languse peamiseks põhjuseks nimetab pank väiksemat intressitulu.

Swedbank Eesti tulud vähenesid II kvartalis eelmise aastaga võrreldes 8 protsenti. Langus tulenes panga teatel peamiselt väiksemast puhasintressitulust (põhjustatuna madalamatest baasintressimääradest), mis kahanes 2012. aasta II kvartaliga võrreldes 12 protsenti.

Puhas teenustasutulu suurenes aasta arvestuses 10 protsenti. Selle põhjuseks oli eelkõige makseteenuste tasudelt saadud tulude kasv, mis tulenes klientide suuremast aktiivsusest ja jaekaubanduse käibe kasvust. Puhta teenustasutulu kasvule aitas kaasa ka fondijuhtimistasude tulude suurenemine, mis tulenes nii sisemisest ümberkorraldusest kui mahtude kasvust. Aktiivsete klientide arv kasvas aastaga 6000 võrra, jõudes ligikaudu 799 000 inimeseni.

II kvartali laenumahud suurenesid eelmise aastaga võrreldes 2,8 protsenti ja I kvartaliga võrreldes 0,5 protsenti. Kasvu vedasid eelkõige ettevõtetele antud laenud. Samas võis II kvartalis täheldada eluasemelaenude mahu stabiliseerumist, eraisikute kogu laenuportfell kasvas esimest korda pärast 2008. aasta III kvartalit. Swedbanki turuosa laenuturul oli 2013. aasta 31. mai seisuga 39,8 protsenti (sama, mis 2012. aasta lõpus).

II kvartalis suurenesid hoiused eelmise aastaga võrreldes 3,3 protsenti ja I kvartaliga võrreldes 1,9 protsenti. Eelmise aastaga võrreldes kasvasid nii ettevõtete kui ka eraisikute hoiused. Swedbanki hoiuste turuosa oli 31. mai seisuga 45,2 protsenti (2012. aasta IV kvartalis 44,9%). Laenude-hoiuste suhe oli 112 protsenti, püsides alates 2012. aasta IV kvartalist muutumatuna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles