Advokatuur ja ministeerium: Eesti vajab rohkem IT-kallakuga õigusspetsialiste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Kotka.
Taavi Kotka. Foto: Liis Treimann

Advokatuuri esimees Sten Luiga, aseesimees Hannes Vallikivi ja kantsler Kristel Voltenberg kohtusid eelmisel nädalal Majandus- ja Kommunikatsiooniministeeriumi IT asekantsleri Taavi Kotka ja infoühiskonna talituse juhtivspetsialisti Ave Lauringsoniga arutamaks koostööd infotehnoloogia kallakuga õigusspetsialistide väljaõppe küsimustes, teatas advokatuur.

Tõdeti, et vaatamata IT õigusalase oskusteabe Eesti sisesele olemasolule vajab õiguslahenduste eksport täiendavat väljaõpet ja vahefinantseerimise korraldamist.

«Advokatuur on valmis aitama kaasa advokatuuri liikmeskonna teadlikkuse tõstmisele potentsiaalse nõudluse tekkimisel, väljaõppe korraldamisel ja büroodeülese koostöö korraldamisel,» kinnitas advokatuuri esimees Luiga kohtumisel.   

Kohtumisel lepiti kokku edasised sammud väljaõppe aluste fikseerimisel, täiendõppe osutaja selekteerimisel  ja informatsiooni edastamisel advokatuuri liikmetele.

Arutati ka riigi infosüsteemide arengu ja visiooni küsimusi avaliku e-toimiku ja selle perspektiividega seotud küsimustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles