Briti turistid on kaotanud huvi Eesti vastu

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turistid.
Turistid. Foto: Peeter Langovits.

Statistikaameti teatel saabus aprillis Eestisse rohkem turiste kui aasta tagasi Soomest, Lätist, Venemaalt, Norrast ja Leedust. Huvi Eesti vastu on kaotanud Suurbritannia turistid - sealt saabus neid üle kolmandiku vähem.


Majutusettevõtetes peatus aprillis 152 000 turisti, mis oli 22 protsenti rohkem kui märtsis.

Majutusettevõtete teenuseid kasutas aprillis 102 000 välis- ja 50 000 siseturisti. Tavapäraselt suureneb kevadkuudel majutusettevõtetes peatunud turistide arv.

Välisturiste peatus majutusettevõtetes ligi poole võrra enam kui märtsis. Aprillis jäi kolmveerand majutusteenuseid kasutanud välisturistidest Tallinnasse, 9 Pärnusse ja 5 protsenti Tartusse.

Möödunud aasta aprilliga võrreldes välisturistide arv majutusettevõtetes oluliselt ei muutunud. Rohkem turiste kui aasta tagasi saabus Soomest, Lätist, Venemaalt, Norrast ja Leedust. Huvi Eesti vastu on kaotanud Suurbritannia turistid - sealt saabus üle kolmandiku vähem turiste kui mullu aprillis. Oluliselt vähem turiste kui aasta tagasi saabus ka Saksamaalt ja Rootsist.

Aprillis vähenes siseturistide arv majutusettevõtetes möödunud aasta aprilliga võrreldes ligi viiendiku ning ei ületanud ka tänavu märtsi taset.

Aprillis oli külastajatele avatud 736 majutusettevõtet 17 000 toa ja 36 600 voodikohaga. Täidetud oli vaid 35 protsenti tubadest. Varasematel aastatel on tubade täitumus aprillis püsinud 45 protsendi piirimail. Ööpäev maksis majutusettevõttes keskmiselt 456 krooni. Ööpäeva keskmine maksumus oli 11 protsenti odavam kui eelmise aasta aprillis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles