Miks on kiirus värbamisel oluline?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tööintervjuu.
Tööintervjuu. Foto: http://www.job-interviewtips.com/images/Hour-Long-job-Interview-Techniques-and-Tips.jpg

Sobiliku töötaja otsimine võib olla väga pikk ja vaevarikas tegevus. Võib aga juhtuda, et kohtad täpselt õiget inimest, kellel on kõik vajalikud oskused ja kogemused. Paraku on nendega see lugu, et tavaliselt on neil ka suur valikuvõimalus. Kuidas teha nii, et nemad valiksid sind?

Lühike vastus sellele küsimusele on, et ära uimerda ja otsusta ruttu, kirjutab CareerBuilder. Arvesta sellega, sest parimad kandidaadid napsatakse turult hetkega ära.

Kiire värbamisprotsess. Kui sinu värbamine käib mitmeetapilisena ja koosneb hulgast intervjuudest, mille vahel kandidaadid peavad ootama, siis see võib olla probleem. Parimad palad napsatakse tööturult lihtsalt ära seni, kuni sina oma viie-etapilist värbamist teed.

Olgu sul vastused valmis. Tavaliselt on parimatel inimestel tööd otsides mitu rauda tules ja nad võrdlevad erinevate ettevõtete pakkumisi. Kindlasti on neil sulle küsimusi palga, boonuste ja arenguvõimaluste kohta. Olgu sul olemas vastused neile kõikidele küsimustele. Kui sa küsimuse kõlades hakkad alles vastust otsima või välja mõtlema, jätab see kandidaadile mulje, et oled ebakindel või huvi kaotanud. Ja ta liigub edasi järgmise ettevõtte juurde.  

Ole valmis läbi rääkima. Kui sa oled leidnud inimese, keda kindlasti enda juurde tööle soovid, siis ole valmis tema eest võitlema ja läbi rääkima. Mõtle juba varem, milline on sinu mänguruum pakutavate soodustuste osas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles