Elisa käive ja kasum olid esimesel poolaastal languses

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen.
Elisa Eesti juht Sami Seppänen. Foto: Margus Ansu.

Mobiilsideoperaatori Elisa Eesti esimese poolaasta kasum oli 7,1 miljonit eurot, olles 16,9 protsendi võrra väiksem kui sama näitaja mullu, käive langes 2012. aasta esimese poolaastaga võrreldes 14,6 protsendi võrra, ulatudes 44,9 miljoni euroni.

Elisa Eesti juhi Sami Seppäneni sõnul tulenes käibelangus operaatorite vaheliste sidumistasude ehk mobiilkõne lõpetamise tasude langemisest. Tasud alanesid Eestis tulenevalt Euroopa Liidu direktiivist alates käesoleva aasta 1. jaanuarist.

Elisa Eesti kliendibaas kasvas tänavu esimesel poolaastal võrreldes sama ajaga mullu pea 43 000 kliendi võrra, ulatudes 2013. aasta juuni lõpu seisuga 640 369 kliendini. teatas ettevõte.

Sami Seppäneni sõnul on Elisa selle aasta märksõnaks 4G-võrkude arendamine ja tihendamine ning vastavate uute teenuste väljatöötamine, sellega on seotud kõik tänavused suuremad, miljonitesse eurodesse ulatuvad investeeringud.

«Elisa 4G võrk katab praegu üle 75 protsenti Eesti elanikkonnast ning võimaldab kasutajale tugeva siseleviga kvaliteetse mobiilse interneti teenust – see omakorda loob võimaluse näiteks korraliku video- või telepildi edastamiseks ning erinevate multimeedia teenuste kasutamiseks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles