Veskimägi tahab Balti ühist gaasiturgu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi.
Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi. Foto: Artur Sadovski.

Eleringi juhatuse esimees Taavi Veskimägi kirjutab oma blogis, et Eesti tarbija võidaks kõige rohkem sellest, kui oleks ühtne Balti riike hõlmav gaasituru korraldus.

Veskimägil oli Leedus paar nädalat tagasi kohtumine Leedu energeetika ministeeriumi ning regulaatori esindajatega. «Leedu plaanidest jäi väga selge ja konkretne mulje. Täiesti tajutavalt tundus neil olevat plaan, mis on eesmärgid, mis tegevused, mis ajaraam ja kui palju ressurssi oldaks valmis panustama,» kirjutab Veskimägi oma blogis.

Veskimägi kirjutab ka, et energeetikamajanduse arengut järgides on üha suurem idee elektri- ja gaasipõhivõrkude ühisel korraldamisel ja seda eriti väikeste süsteemide puhul.

«Kui jätkuvalt toimub vaidlus Eesti-Soome terminaliprojektide üle, siis on 2015 on Leedus tõenäoliselt terminal olemas ja väikseid LNG võimalusi tekib regiooni kiiremini, kui oleks osanud oodata. Eesti tarbija saaks sellest suurima kasu, kui oleks olemas ühtne Balti riike hõlmav gaasituru korraldus,» kirjutab Veskimägi ning mainib ka, et Balti riikides on elektrituru arendamise kogemus juba olemas, mida saab ka gaasituru arendamisel kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles