DNB Eesti poolaasta kasum vähenes 1,8 miljoni euroni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS DNB Panga juhatuse esimees Hans Pajoma.
AS DNB Panga juhatuse esimees Hans Pajoma. Foto: DNB Liising

DNB Eesti 2013. aasta esimese poolaasta puhaskasum oli 1,8 miljonit eurot, mullu oli esimese poolaasta kasum 3,6 miljonit eurot.

DNB tulud on suurenenud 17,5 protsenti võrreldes 2012. aasta esimese poolaastaga. Tulude kasvu on toetanud ärimahtude kasv nii laenu kui liisingu poolel, teatas ettevõte.

DNB Eesti netolaenuportfell kasvas aastases võrdluses 18,9 protsenti, ulatudes 483 miljoni euroni. Kasvanud laenuportfelli toel suurenesid ka intressitulud 14,8 protsenti võrreldes 2012. aasta esimese poolaastaga.

Hoiuste maht ulatus teise kvartali lõpuks 237 miljoni euroni, kasvades aastaga 23,9 protsenti. Hoiuste ja laenu suhe tõusis 49 protsendini võrreldes 47 protsendiga eelmise aasta samal perioodil.

Panga kulud on kasvanud 42 protsenti, mis on peamiselt tingitud 2012. aasta augustis saadud krediidiasutuse litsentsiga kaasnenud kulude kasvust ning 82 protsendi ulatuses suurenenud investeeringutest tootearendusse ning infosüsteemidesse.

«DNB Eesti on jätkanud oma positiivset arengut pangandusturul. Ärimahud on kasvanud meie põhilistes ärisuundades, milleks on liising ning ettevõtete pangandus. Oleme saavutanud mõlemas valdkonnas turul neljanda positsiooni,» kommenteerib tulemusi DNB juhatuse esimees Hans Pajoma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles