Raudteejuht Burkhardt sattus Kanada rongiõnnetuse järel süüdistusterahe alla

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Montreal, Maine and Atlantic Railways juht Edward Burkhardt saabus Quebeci linna, kus õnnetus toimus.
Montreal, Maine and Atlantic Railways juht Edward Burkhardt saabus Quebeci linna, kus õnnetus toimus. Foto: Reuters / Scanpix

Montreal, Maine & Atlantic Railway juht Edward Burkhardt sattus laupäeval Kanadas toimunud rongiõnnetuse tõttu ellujäänute ja ajakirjanike süüdistusterahe alla.

Burkhardti sõnul on juhtumi tõttu töölt kõrvaldatud üks tehnik ja teda ähvardab kriminaaluurimine, vahendab CNN.

Tema sõnul teatas tehnik, et oli rongile pannud peale 11 käsipidurit, kuid Burkhardti sõnul on küsitav, kas ta seda ikka tegi.

«Meil on tunne, et see ei ole tõsi,» ütles Burkhardt täna ajakirjanikele õnnetusepaigas Québeci provintsis selgitusi jagades.

Suurem osa 73 vaguniga kaubarongist sõitis laupäeval rööbastelt maha ja kütust täis vagunid plahvatasid. Leitud on 20 surnukeha, veel 30 on kadunud.

Burkhardt ostis 2001. aastal 66 protsenti Eesti Raudteest ja müüs selle 2006. aastal Eesti riigile tagasi. Lisaks omab ta Eestis raudtee kaubaveoäri.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles