Spekulatsioon: Air Baltic peab ebaseadusliku riigiabi 9 aastaga tagasi maksma

Kalev Aasmäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Air Balticu lennuk.
Air Balticu lennuk. Foto: SCANPIX

E24 anonüümseks jääda soovinud allika sõnul on Euroopa Komisjon langetanud otsuse Air Baltic´u riigiabi suhtes, mis kohustab ettevõtet maksma 9 aasta jooksul tagasi kogu ebaseaduslikult saadud riigiabi.

Air Baltic´u kommunikatsiooniosakonna kõneisik Liene Dupate ütles E24-le, et tema hinnangul on tegu spekulatsiooniga ning pärastlõunase seisuga ei olnud Euroopa Komisjonilt mingeid uudiseid riigiabi asjus Air Baltic´uni jõudnud. Ametlike uudiste puudumist kinnitas E24-le ka majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

Läti valitsus võttis 2011. aasta  detsembris Air Balticu üle, süstides firma kapitali ligi 58 miljonit latti. Euroopa Komisjon uurib kahte riigilt saadud laenu: tunamullu oktoobris antud 16 miljoni lati suurust laenu, mille intressi riik  detsembris oluliselt langetas ning sama aasta detsembris antud teist, 41,6 miljoni lati suurust laenu.

Lennufirma 2012. aasta kahjum oli 19 miljonit latti, 2011. aastal  jäi lõunanaabrite lennufirma 83,6 miljoni lati suurusesse kahjumisse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles