Ettevõtjad saadavad presidenti USA visiidil

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Corbis / Scanpix

Eesti president Toomas Hendrik Ilves viibib 9.-15. juunini ametlikul visiidil Ameerika Ühendriikide läänerannikul, kus teda saadab kümneliikmeline, põhiliselt IT ettevõtete juhtidest koosnev äridelegatsioon.


Visiidi eesmärk on tutvustada Eestit ja Eesti tehnoloogiaettevõtjaid ning edendada teadus- ja kõrgtehnoloogia piirkonnas Silicon Valleys koostööd kohalike ettevõtjatega.

«Silicon Valley on kindlasti üks maailma olulisemaid tõmbepunkte nii tehnoloogiaalase ekspertiisi kui ka riskikapitali kontsentratsiooni poolest,» ütles president Ilves. «Eesti tehnoloogia-ettevõtjatel on palju nutikaid ideid, mille edukas realiseerimine eeldab aga riskikapitali ja partnerite kaasamist.»

«Info- ja kommunikatsioonitehnoloogia sektori ettevõtjatel on visiidi käigus hea võimalus tutvuda tehnoloogiaettevõtete võimalike koostöötegevustega, et tõsta ekspordile suunatud müügivõimekust,» ütles kaubandus-tööstuskoja peadirektor Siim Raie.

Visiidi raames külastatakse üleilmselt tuntud ettevõtteid Symantec, Apple, Cisco, e-Bay, Microsoft ja Skype.
Kohtumistel tutvustatakse internetipõhised kommunikatsioonitehnoloogiaid, Cisco strateegiat ja tulevikuplaane, Cisco tooted, Telepresence konverentsitehnoloogiat, samuti Apple innovatsiooni- ja tulevikuvisioone ning tehakse ringkäik EASi Silicon Valley esinduses ja Plug &Play TecCenter´is.

Eesti äridelegatsiooni kuuluvad:
Tiit Vapper (Real Systems AS), Marko Sverdlik (Proekspert AS), Vaho Klaamann (Santa Monica Networks Group), Andres Vainola (Empower AS), Aare Tark (advokaadibüroo Tark & Co), Kea Kunman (Silikaat AS), Mosvum Mehtijev (Haljas AS), Anne Mere (Rakvere Lihakombinaat AS), Toby Stone (Massi Miliano AS), Maria Alajõe (EAS), Gert Stahl (EAS), Risto Hansen (EAS), Andrus Viirg (EASi esindaja Californias), Siim Raie (kaubandus-tööstuskoda).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles