Royal Maili töötajatele pakutakse erastamise käigus ettevõttes kuni 2000 naela suurust osalust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Royal Mail
Royal Mail Foto: SCANPIX

Rohkem kui 100 000 Briti Royal Maili postitöötajale pakutakse ettevõtte kuni 3 miljardi naela suuruse erastamise käigus ettevõttes isiklikku kuni 2000 naela suurust osalust, kirjutab The Guardian.

Briti valitsus on lubanud erastamisele vastu seisvate töötajate veenmiseks jagada nende vahel 10 protsenti Royal Maili aktsiatest. Hetkel veel on täpsustamata jäänud aktsiate omandamise tingimused ehk kas töötajad saavad need tasuta või suure allahindlusega.

Guardiani allikate sõnul pole lõplikku otsust hetkel veel langetatud, kuid ilmselt jagatakse aktsiad töötajatele siiski tasuta välja.

Müük peaks algama täna Eesti aja järgi kell pool neli.

Rohkem kui 100 000 Royal Maili töötajat esindava ametiühingu CWU juhi Billy Hayesi sõnul ei ole nad nõus 10 protsendise osaluse eest «oma hinge müüma».

«Keegi peale valitsuse ja nende potentsiaalsete investorite ei soovi postiettevõtte müüki,» ütles ta, lisades, et hiljutise hääletuse järgi on lisaks avalikkusele ka 96 protsenti töötajatest müügi vastu.

497 aastat vana Royal Maili esmaemissioon Londoni börsil on kavandatud kontserni tuleva majandusaasta alguseks tuleva aasta märtsi lõpus. Tõenäoliselt jätab valitsus endale 49-protsendilise osaluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles