Mais peatus majutusettevõtetes enam turiste kui aasta eest

Madis Filippov
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Radisson SASi hotell Tallinnas.
Radisson SASi hotell Tallinnas. Foto: SCANPIX

Majutusettevõtetes peatus 2013. aasta mais 264 000 välis- ja siseturisti, mis oli 6 protsenti enam kui eelmise aasta samal kuul, teatas statistikaamet. Suurenes nii sise- kui ka välisturistide arv.

Mais kasutas majutusettevõtete teenuseid 190 600 välisturisti, mis oli 6 protsenti rohkem kui eelmise aasta mais. 67 protsenti välisturistidest saabus naaberriikidest Soomest, Venemaalt ja Lätist.

Eelmise aasta maiga võrreldes kasvas enim (47 protsenti) Venemaalt saabunud turistide arv. 11 protsenti suurenes ka Läti ja Soome turistide arv. Saksamaalt, Rootsist, Norrast, Suurbritanniast saabus mais vähem turiste kui aasta eest. 71 protsenti majutusteenuseid kasutanud välisturistidest eelistas Tallinna majutusettevõtete teenuseid.

Mais peatus majutusettevõtetes 73 600 siseturisti ehk üle 4600 Eesti elaniku enam kui 2012. aasta mais. Tallinnas peatus alla viiendiku majutatud siseturistidest ning nende arv suurenes eelmise aasta maiga võrreldes 11 protsenti.

Mais pakkus külastajatele teenust 1011 majutusettevõtet. Külastajate käsutuses oli 19 500 tuba ja 44 100 voodikohta. Täidetud oli 46 protsenti tubadest ja 36 protsenti voodikohtadest. Tallinnas oli nii tubade kui ka voodikohtade täitumus suurem riigi keskmisest.

Suurtes majutusettevõtetes (100 ja enam tuba) paiknes kolmandik kõigist müügisolevatest voodikohtadest, keskmistes majutusettevõtetes (30 kuni 99 tuba) neljandik ja väikestes (kuni 30 tuba) 41 protsenti voodikohtadest.

Üle poole turistidest (14 protsenti sise- ja 86 protsenti välisturistidest) eelistas peatuda suurtes majutusettevõtetes. Kuni 30 toaga majutusettevõtetes suurenes turistide arv 2012. aasta maiga võrreldes 4 protsenti, sealhulgas 1-9 toaga majutusettevõtetes 9 protsenti.

Suurtes majutusettevõtetes peatus 9 protsenti ja keskmise suurusega majutusettevõttes 4 protsenti rohkem turiste kui möödunud aasta mais.

Ööpäev majutusettevõttes maksis keskmiselt 34 eurot ning oli eelmise aasta maiga võrreldes samal tasemel. Ööpäev oli riigi keskmisest kallim vaid suurtes majutusettevõtetes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles