Kunstimuuseum ei teadnud töötaja osalusest infostendid teinud firmas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme.
Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme. Foto: Andres Haabu

Eesti Kunstimuuseumi peadirektor Sirje Helme ütles riigikontrolli auditis leitud rikkumist kommenteerides, et nad ei olnud informeeritud töötaja isiklikust osalusest töö teostanud firmas.

Riigikontrolli eile avalikustatud auditis seisab, et Eesti Kunstimuuseum ostis asju kokku 5196 euro eest osaühingult, kelle juhatuse liige ja üks omanikest on muuseumi näitusteosakonna juhataja Villu Plink.

Helme sõnul oli tegu ruumiliste infostendide kujunduse ja teostusega, mille valmistamise ja paigaldamise eest vastutas näitusteosakonna juhataja.

«Olukord on kahtlemata äärmiselt kahetsusväärne, sest Eesti Kunstimuuseum on seaduskuulekust alati iseenesestmõistetavaks pidanud,» ütles Helme. «Nii kavandid kui teostus rahuldasid muuseumi juhtkonda, kuid paraku ei olnud me informeeritud töötaja isiklikust osalusest töö teostanud firmas.»

Näitusteosakonna juhataja Villu Plink viibib hetkel puhkusel ning tema kommentaari pole võimalik praegu saada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles