Ojasoo: tegemist ei olnud teadlikult pahatahtliku teoga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tiit Ojasoo
Tiit Ojasoo Foto: Toomas Huik

No99 kaubamärgi all tegutseva Teater Vanalinnastuudio juhatuse liige Tiit Ojasoo selgitas riigikontrolli auditis leitud seotud osapooltega lepingu sõlmimist teadmatusest tulenenud eksitusega.

«Tegemist on kahetsusväärse juhtumiga, kus teadmatusest vormistati leping valesti. Varasematel kordadel on sarnased lepingud sõlmitud ministri loal. Sisuliselt on tegu sama olukorraga milleks ministrid on alati ka loa andnud,» kirjeldas Ojasoo.

Eile avalikustatud riigikontrolli auditist selgus, et Teater Vanalinnastuudio sõlmis eelmisel aastal töövõtulepingu lavastajateenuse ostmiseks 6000 euro eest MTÜga, kelle juhatuse liikmeks on teatri direktor-loominguline juht Tiit Ojasoo.

Seoses töökoormuse ühtlustamise ja tööülesannete ümberjagamisega sai Ojasoo sõnul produtsent Paul Aguraiuja tegevjuht Katre Kasmelilt mõningad tööülesanded sh kohustuse esindada Teater Vanalinnastuudiot koostööprojektide läbirääkimistel ja läbirääkimistel mittekoosseisuliste töötajatega (sh lepingute sõlmimine), mille alla kuuluvad ka lavastajalepinguid.

«Eksitus juhtus kuna Tiit Ojasoo ja Paul Aguraiuja ei olnud kursis, et nimetatud lepingut ei ole lubatud sellisel viisil sõlmida. Varem korraldas lavastajalepingute sõlmimist Katre Kasmel,» kirjutas Ojasoo ministrile saadetud seletuskirjas. «Vabandame, et selline eksitus juhtus ning kinnitame, et tegemist ei olnud teadlikult pahatahtliku teoga.»

Tänaseks on Ojasoo sõnul praktikat muudetud ja kõik vastab Eesti seadustele.

Korruptsioonivastase seaduse § 24 lõike 1 järgi on ametiisikul keelatud sooritada tehinguid iseendaga. Samuti ei või ta volitada oma alluvaid tegema vastavaid tehinguid tema asemel.

Selles olukorras oleks olnud riigikontrolli hinnangul õige taotleda kultuuriministrilt direktor-loomingulisele juhile lavastamise eest täiendava tasu maksmist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles