Konkurentsiamet avalikustab üldteenuse otsuse

Andrus Karnau
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrilepingu on uue lepingu vastu teise müüja juures vahetanud ligi 18 000 tarbimiskohta.
Elektrilepingu on uue lepingu vastu teise müüja juures vahetanud ligi 18 000 tarbimiskohta. Foto: Toomas Huik

Eesti Energia juhatuse liige Margus Rink ütles, et mõned ettevõtte töötajad pidid puhkuse katkestama ja naasma kontorisse, et olla valmis vastuse koostamiseks konkurentsiametile.

Rink kinnitas, et Eesti Energia pole küsinud üldteenuse eest põhjendamatult kõrget hinda. «Ise tunneme end kindlana, kuid kui viis kuud on uuritud, siis midagi peab tulema,» ütles Rink.

Kui Eesti Energia viimane marginaal üldteenusel oli 0,85 senti, siis börsipaketiga klientidele müüb ettevõte marginaali 0,29 senti kilovatt-tund. Olemuselt on aga kaks müügiviisi väga sarnased.

Ringi sõnul on üldteenus Eesti Energia kodutarbijate müügimahust umbes 10 protsenti, kuid lepingute arvust umbes veerand. Seega on tegu ennekõike majapidamistega, millel on väike tarbimine.

Rink märkis, et kui konkurentsiamet sunniks neid marginaali 10 protsenti vähendama, siis võidaks keskmine tarbija oma arvelt 11 senti.

Konkurentsiameti juht Märt Ots ütles eile, et otsuse mustand on valmis, praegu amet lihvib seda, et saata see energiafirmadele. Ots ütles, et tavapärases haldusmenetluses asja sisu ei avalikustata, kuid lisas, et kuna üldteenuse vastu on suur avalikkuse huvi, siis avaldab amet ka otsuse sisu.

Pikemalt loe tänasest Postimehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles