Ka Hollandis hakatakse rajama üleriigilist elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustikku

Kalev Aasmäe
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektriautode kiirlaadija Lihulas.
Elektriautode kiirlaadija Lihulas. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Energeetika- ja automaatikatehnoloogiakontsern ABB Grupp teatas täna, et rajab ettevõtte Fastned tellimusel Hollandisse üle 200 laadimisjaamast koosneva üleriigilise elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustiku.

41 500 km2 pindala ja 16,7 miljoni elanikuga Hollandis hakkavad kiirlaadimisjaamad paiknema üksteisest maksimaalselt 50 kilomeetri kaugusel.

Kõik Fastnedi jaamad üle kogu Hollandi on varustatud eri standarditele vastavate kiirlaadijatega, nagu näiteks 50-kilovatise (kW) Terra 52 ja Terra 53 mudelitega, mis võimaldab elektrisõiduki laadimise teostada 15-30 minutiga. Esimesed kiirlaadijaid tarnitakse tellijale tänavu septembris. Kiirlaadimisvõrgustik tervikuna antakse Fastnedile üle 2015. aastal.

Pärast kiirlaadimisvõrgustiku valmimist saab Hollandist maailma suurima rahvaarvuga ülemaalist kiirlaadimisvõrgustikku omav riik. Kiirlaadijad hakkavad paiknema üksteisest maksimaalselt 50 kilomeetri kaugusel, peamiselt kiirteede ääres. Kuna kiirlaadimisjaamad on multistandardsed, suudab võrk teenindada kõiki peamisi Euroopa, Aasia ja USA tootjate elektriautosid

ABB on rajanud üleriigilised elektrisõidukite kiirlaadimisvõrgustikud ka Eestisse ja Belgiasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles