Täna otsustatakse Kreeka kuni 8,1 miljardi euro suurune väljamakse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik Olli Rehn
Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik Olli Rehn Foto: SCANPIX

Rahvusvahelised laenajad on lähedal Kreekaga järjekordset väljamakset puudutavate läbirääkimiste lõpetamisele; samas oodatakse Ateenalt rohkem pingutusi kärpemeetmete ellu viimisel, kirjutab Reuters.

Ateena on juba nädal aega pidanud läbirääkimisi Euroopa Liidu, Euroopa Keskpanga ja IMFiga, üritades lahendada avaliku sektori reformide läbiviimise puudulikkusest tulenevaid probleeme oma abiprogrammi tegevusülevaates.

«Me oleme ametnike tasemel kokkuleppele üsna lähedal,» ütles eile Euroopa Liidu majandus- ja rahandusvolinik Olli Rehn.

«Lõplik otsus langetatakse homme (täna, toim). Pall on Kreeka käes ning otsus sõltub sellest, kas Kreeka on võimeline jõudma varasemalt kokkulepitud teetähisteni.»

Kreeka loodab, et eurotsooni rahandusministrid suudavad täna kokku leppida kuni 8,1 miljardi euro abi eraldamises, kuna riigil on vaja augustis lunastada 2,2 miljardi euro eest võlakirju.

Kreeka valitsus ei suutnud juunis määratud tähtajaks viia 12 500 riigitöötajat üle nn «liikuvusskeemi», mille järgi viiakse nad üle kas uutele töökohtadele või koondatakse. Sellesisulisele kokkuleppele jõuti peale pikki läbirääkimisi alles möödunud laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles