Londoni kohvik pakub kasside seltskonda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saksamaalt pärit kiisu nimega Amhara s Mira näitusel fotokaamerasse vaatamas.
Saksamaalt pärit kiisu nimega Amhara s Mira näitusel fotokaamerasse vaatamas. Foto: AP

Yahoo «kassiotsing» annab inglise keeles umbes 1,8 miljardit tulemust (cat, cats). Proovi sama trikki koertega, ning tulemusi on pelk kolmandik sellest...

Lauren Pears on suutnud ammutada veebisügavustest 108 000 annetatud naela ja rajanud nende abil Londoni esimese kassikohviku.

Kohtumispaik nimega Lady Dinah's Cat Emporium paikneb Brick Lane’i harutänaval, Ida-Londoni Shoreditchi uute IT-firmade kvartalis.

Kohvik alustab 10 kassiga, inimolendeid lubatakse sisse maksimaalselt 45 korraga.

«Kui väikesel pindalal on liiga palju kasse, puhkevad territoriaalvõitlused,» selgitab Pears. «Kui aga kasside suhtarv inimestega oleks liiga väike, läheksid nad [kassid] stressi.»

Kohvikukassidel on voli liikuda vabalt ringi klientide keskel, kes kamina ees mugavates tugitoolides lõõgastuvad või wifis tööasju ajavad.

Mõeldud on ka selliste külaliste peale, kes ei soovi kiisudega päris vahetult kokku puutuda – nende jaoks on kohvikus kassivaba ala.

Britannia jaoks uudne idee on populaarne Jaapanis: üksnes Tokyos on vähemalt 39 kassikohvikut.

Kassikohvikute menu põhjuseks peetakse tõsiasja, et paljud korteriomanikud keelavad üürilistel kodus kasse pidada. Samas pakuvad kassid vahvat «vastumürki» kaasaegse linnaelu ahistavale mõjule.

«[Linnas] on lihtsalt liiga raske lemmiklooma pidada,» väidab Pears. «Meie korterid on väikesed, omanikud üha rangemad, tööpäevad on pikad... Me ei ole piisavalt palju kodus, et täisajaga looma pidada.» Pearsi sõnutsi on «meie partnerite seas ka allergikuid ja selliseid inimesi, kes küll kasse armastavad – aga mitte nii palavalt, et mõnda endale koju võtta». Selline pilt avanevat kõikides maailma suurlinnades.

Kohvik hakkab toimima kui klubi, aastamaks on 130 naela inimeselt. Lisatulu tahetakse teenida kassiteemaliste asjakeste müügilt.

Pears on leidnud rikka toetaja Vene päritolu krediidimaakleris Anna Koganis, kes investeeris projekti 100 000 naela ning soovib, et Pears paneks alguse kassikohvikute ketile, mis kataks kogu Londoni ning laieneks üle terve Ühendkuningriigi.

Copyright The Financial Times Limited 2013

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles