Bigbank hakkab madalama intressiga tarbimislaenuga sihtima suuremate pankade kliente

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bigbank.
Bigbank. Foto: Bigbank

Bigbank teatas, et hakkab alates reedest pakkuma universaalpankade tavaklientidele suunatud uut tarbimislaenu, millel on ettevõtte väitel Eesti pankade seas madalaim intress.

Laenu aastaintress on panga teatel 15,5 protsenti ja krediidi kulukuse määr, mis sõltub laenu summast ja perioodi pikkusest, on keskmiselt 17-18 protsenti.

Bigbank toob pankade kodulehtedel toodud näidete baasil välja, et Swedbanki keskmise 1500 eurose väikelaenu puhul oleks 60 kuu pikkusel tagasimakseperioodil krediidikulukuse määraks 24,88 protsenti, SEB keskmise 2000 euro suuruse väikelaenu puhul on selleks 48 kuu pikkuse perioodi puhul 18,53 protsenti, Nordea keskmise 5000 euro suuruse väikelaenu puhul oleks see 60 kuu pikkude tagasimakseperioodi puhul 19,21 protsenti, samas kui Bigbanki uus toode pakuks 2000 euro suuruse laenu puhul 48 kuu pikkuse perioodi puhul 17,47 protsendist krediidikulukuse määra.

Eelmise aasta lõpu seisuga oli tarbimislaenude turuliider Swedbank 70 protsendise osaga, millele järgnesid SEB ja Bigbank vastavalt 13 ja 12 protsendi suuruse turuosaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles