Alamäe: Nortal on tänaseks taas kasumis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nortali juht Priit Alamäe.
Nortali juht Priit Alamäe. Foto: Toomas Huik / Postimees

Nortali juhatuse esimees Priit Alamäe kinnitas mulluseid majandustulemusi kommenteerides, et tänaseks on kõik kahjumit tootnud äriüksused ja projektid restruktureeritud ja Nortal on kasumis.

«Venemaal investeeris Nortal turule sisenemisesse läbi müügitegevuse ning esimeste suurte referentsprojektide teostamise. Need investeeringud on osaliselt maha kantud, kuid see turg on Nortali jaoks endiselt atraktiivne ning tegevus Venemaa suunal jätkub. Tänaseks on kõik kahjumit tootnud projektid ümber pööratud ning tellimuste hulk kasvab,» kirjeldas Alamäe.

Soomes investeeris Nortal Alamäe sõnul ligi 1,5 miljonit uute strateegiliste kliendisuhete ülesehitamisesse ja vastavate kompetentside arendamisse.

Personali kohta ütles Alamäe vaid, et Nortalis töötab koos püsivate allhankijatega ligi 600 inimest ja ainuüksi tänavu on Nortaliga liitunud juba 40 inimest.

Börsile mineku edasilükkamise kohta ütles Alamäe, et Nortal on börsile mineku jaoks veel liiga väike.

«Võtsime mõnda aega tagasi eesmärgi saada börsivalmis ning selle nimel ka töötame. Börsivalmidus tähendab meie jaoks piisavat suurust, stabiiliset kasvupotentsiaali, läbipaistvat organisatsiooni ja juhtimist ning tugevat meeskonda. Kui me sisemiselt valmis oleme, siis otsustame ka mineku,» selgitas Alamäe.

Nortali 2012. aasta majandusaasta aruandest selgus, et ettevõtte sai mullu 5,4 miljonit eurot puhaskahjumit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles