Tööstustoodang kasvas ka mais

Merike Teder
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valka koostootmisjaama sisevaade. Siin toodetakse korraga nii soojust kui ka elektrit.
Valka koostootmisjaama sisevaade. Siin toodetakse korraga nii soojust kui ka elektrit. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tööstusettevõtted tootsid 2013. aasta mais 6 protsenti rohkem toodangut kui eelmise aasta mais, teatas statistikaamet. Enim mõjutas toodangu mahu suurenemist kasv elektroonikaseadmete ja elektrienergia tootmises.

Alates jaanuarist püsis töötlev tööstus võrreldes eelmise aasta sama perioodiga stabiilses 2-6 protsendises kasvus. Mais toodeti töötlevas tööstuses 6 protsenti rohkem toodangut kui 2012. aasta mais.

Toodang ületas eelmise aasta taseme rohkem kui pooltes tööstusharudes. Suurema osatähtsusega tööstusharudest suurenes toodang elektroonikaseadmete, toiduainete, puit- ja keemiatoodete tootmises.

Toodang vähenes mööbli, plasttoodete ning masinate ja seadmete tootmises.

Välisturule müüdi mais 71 protsenti kogu töötleva tööstuse toodangust. Toodangu müük ekspordiks suurenes võrreldes 2012. aasta maiga korrigeerimata andmetel 12 protsenti. Nõudlus kodumaisel turul oli väiksem – siseturule müüdi 5 protsenti rohkem toodangut kui aasta varem.

Sesoonselt korrigeeritud andmetel toodeti 2013. aasta mais nii tööstuses kokku kui ka töötlevas tööstuses 2 protsenti rohkem toodangut kui aprillis.

2012. aasta maiga võrreldes toodeti 17 protsenti rohkem elektrit ja 13 protsenti vähem soojust. Elektri tootmise suurenemist mõjutas peamiselt elektriekspordi kasv võrreldes eelmise aasta sama kuuga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles