Juulis ei pruugi tulla koondamislainet

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Statistika näitab, et kõik firmad ei oota madalstardis koondamist lihtsustava töölepinguseaduse jõustumist. Pildil kontorirottide võidujooks Ratrace.
Statistika näitab, et kõik firmad ei oota madalstardis koondamist lihtsustava töölepinguseaduse jõustumist. Pildil kontorirottide võidujooks Ratrace. Foto: Ergo Kuld
Töötuse värske statistika lubab väita, et juulis uue töölepinguseaduse jõustudes ei pruugi tulla koondamislainet.

Sotsiaalministeeriumi tööturu osakonna peaspetsialist Õie Jõgiste ei julgenud tänasel töötuse hetkeolukorra teemalisel pressikonverentsil kaugeleulatuvaid prognoose teha, kuid ütles, et uut koondamislainet ei pruugi järgmisel kuul tulla.

Statistika näitab, et koondamistega venitamist ei toimu. Ainuüksi möödunud nädalal lisandus töötute sekka 600 koondatut ning lähitulevik toob kollektiivse koondamise veel 11 ettevõttes, märkis Jõgiste.

Need arvud räägivad vastu arvamustele, nagu ootaksid tööandjad madalstardis uue töölepinguseaduse jõustumist, mis toob kaasa lühema etteteatamisaja ja väiksemad hüvitised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles