Arco Vara: pangad suhtuvad arenduste finantseerimisse jäigalt

Enn Tosso
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rotermanni kvartal. Vaade viimasena valminud Rotermanni maja seitsmenda korruse korterist. Siia tekibki järgmine arendus.
Rotermanni kvartal. Vaade viimasena valminud Rotermanni maja seitsmenda korruse korterist. Siia tekibki järgmine arendus. Foto: Toomas Tatar

Arco Vara arendusdivisjoni juht Uko Paasik ütles, et pankade arendusprojektide finantseerimise poliitika on endiselt  pigem jäik, kuigi parem kui masu ajal.

Täna on arendusprojektide hinnad suhteliselt kõrged, samuti ehitushinnad. Samas ei saa korterite müügihinnad olla kõrgemad kui turutrendid antud piirkonnas, osutas Paasik.

Endiselt võivad kinnisvara arendusprojektile saada saatuslikuks tegurid, mis on teata-tuntud mõjutegurid kinnisvara arenduse õnnestumisel või ebaõnnestumisel nagu asukoht, planeering jne. «Täna ostetakse ikka pigem tsentrisse - kui arendusprojekt on keskusest ja hea infrastruktuuriga asukohast eemal, on oluliselt keerulisem ostjat leida. Sel juhul peaks hind olema väga-väga soodne,» ütles ta.

Divisjonijuht rõhutas, et täna on ka Tallinnas vähe kinnisvara uusarendusi müügis, kuid arendus- ja projekteerimisfaasis väga palju. «Kui need kõik peaksid korraga turule jõudma, mõjutab see kindlasti uusarenduste hinda ning arenduste õnnestumist või ebaõnnestumist.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles