Eesti startup GrabCAD alustas koostööd maailma ühe suurima inseneritarkvaraettevõttega Autodesk

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
GradCADi looja ja tegevjuht Hardi Meybaum.
GradCADi looja ja tegevjuht Hardi Meybaum. Foto: GrabCAD

Eesti päritolu idufirma GrabCAD teatas, et hakkab koostööd tegema 3D-tarkvara ettevõttega Autodesk, tuues GrabCAD’i kasutajateni nii 2D kui ka 3D CAD-mudelite redigeerimise GrabCAD’i pilverakenduses.

CAD (i.k computer-aided design) on arvuti abil toodete, hoonete, masinate ja seadmete kujundamine.

«See on GrabCAD’i ning kogu CAD’i maailma jaoks suur uudis. Tegu on esimese suure sammuga, et viia CAD pilve. GrabCAD toimib nüüd lisaks arvutile kõikidel mobiilsetel seadmetel, mis muudab elu inseneride jaoks oluliselt lihtsamaks ning mugavamaks,» sõnas GrabCAD’i looja ja tegevjuht Hardi Meybaum. Insenerid saavad nüüdsest luua CAD-jooniseid ja -mudeleid GrabCADi keskkonnas ilma sealt kordagi lahkumata, lisas Meybaum.

Autodeski uued tooted AutoCAD 360, mis toob veebi uuendusliku tarkvararakenduse mudelite ja jooniste loomiseks ja toimetamiseks nii 2D kui ka 3D formaadis, ning pilves baseeruv 3D CAD’i tarkvara Fusion 360, saavad GrabCAD’i kasutajatele kättesaadavaks uue GrabCAD Toolbox rakenduse kaudu. Toolbox toimib veebipoena, mis koondab ja toob GrabCAD’i kasutajateni mugavalt ja kiirelt erinevate teenusepakkujate tööriistad ja rakendused.

«Meie eesmärk on teha GrabCAD inseneridele suunatud tarkvara kasutaja esimeseks valikuks ning pakkuda inseneridele üle kogu maailma mugavalt ligipääsu parimatele tööriistadele,» ütles Meybaum.

AutoCAD 360 on kasutajatele beeta-versioonis tasuta kättesaadav juba praegu, ning Fusion 360 juulist. Mõlemad tooted on prooviversioonis GrabCAD’i kasutajatele esialgu tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles