Ericsson Eesti kasum kahanes mullu enam kui poole võrra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elektrooniatööstuse toodang on üks Eesti peamisi ekspordiartikleid. Pildil Ericssoni Eesti tehas.
Elektrooniatööstuse toodang on üks Eesti peamisi ekspordiartikleid. Pildil Ericssoni Eesti tehas. Foto: Peeter Langovits

Rootsi Ericssoni kontserni tütarfirma Ericsson Eesti AS-i müügitulu kasvas mullu aastaga 1,33 miljardi euroni, ettevõtte puhaskasum kahanes 56 protsenti 27 miljoni euroni.

Suurim osa käibest ehk 1,23 miljardit eurot tuli müügist Rootsi. Tegevusalade lõikes tõi 1,31 miljardit eurot sidesüsteemide müük. Müük Eestisse andis Ericsson Eesti müügitulust mullu 29 miljonit eurot, müük Hiinasse ja Brasiiliasse ulatus vastavalt 27,6 miljoni ja 11 miljoni euroni, selgub ettevõtte majandusaasta aruandest.

Statistikaameti andmetel oli Eesti eksport mullu kokku 12,5 miljardit eurot ning eksport Rootsi pea kaks miljardit eurot. Seega oli Ericsson Eesti osakaal Eesti koguekspordis 10,4 protsenti ja osakaal Rootsi ekspordis 61 protsenti.

Koos eelmiste perioodide jaotamata kasumiga kokku on ettevõttel kokku 116 miljonit eurot jaotamata kasumit, millest ettevõte on teinud ettepaneku välja maksta dividende 50 miljoni euro ulatuses.

Ericsson Eestis töötas 2012. aastal keskmiselt 1426 inimest, kelle palgakulu koos sotsiaalmaksudega oli 24,5 miljonit eurot. Firma tööjõukulu ühe töötaja kohta oli mullu seega ligi 17 226 eurot ning palgakulud keskmiselt 12 532 eurot. 2011. aastal olid tööjõukulud 23,3 miljonit eurot.

Ettevõtte müügitulu ühe töötaja kohta oli üle 900 000 euro.

Ericsson Eesti põhitegevusala on Ericssoni toodete ja teenuste müük Eestis ja telekommunikatsiooniseadmete tootmine Tallinna tehases.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles