Eputad Facebookis peopiltidega? Ettevaatust, tööandjad vaatavad sellele väga viltu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebook
Facebook Foto: SCANPIX

On vana tõde, et kui just peolooma kuvandit endale luua ei taha, siis ei tasu ka oma peopilte internetiavarustesse riputada. Hiljutine CareerBuilderi uuring lisab sellele kinnitust, tuues välja fakti, et personalispetsialistid hindavad tulevasi töötajaid rohkem kui kunagi varem selle järgi, mida need on oma avalikele sotsiaalmeedia lehekülgedele riputanud.

Selgub, et viimase aastaga on sotsiaalmeedia muutunud paljude tööandjate jaoks otsustava tähtsusega infoallikaks kandidaatide kohta. Kui aasta tagasi tunnistas samalaadses uuringus 9 protsenti tööandjatest, et nad on leidnud kandidaatide kohta sotsiaalmeediast infot, mis takistas neil inimest palkamast, siis tänavuses uuringus oli nende tööandjate osakaal juba 43 protsenti.

Uuring hõlmas 2100 personalijuhti ja –spetsialisti. Neist 39 protsenti tunnistasid, et kasutavad sotsiaalmeedia lehekülgi uurimaks kandidaatide tausta. Personaliinimesed ütlesid, et tahavad sotsiaalmeedia abil heita pilgu inimese käitumisele ja isiksusele väljaspool ametlikku tööintervjuud ning sotsiaalmeedias leiduva abil saavad nad hinnata, kas inimene võiks sobida ettevõttesse.

Uuringus küsiti, mis on need sotsiaalmeediast välja tulevad aspektid, mis võimaliku uue töötaja kandidaadi tööandjale ebameeldivaks teevad ja ta töötajana välistaksid isegi juhul, kui kandidaat esineb tööintervjuul suurepäraselt.

50 protsenti tööandjatest ütles, et selleks on provokatiivsed ja sobimatud fotod inimese kohta

48 protsenti: profiilist selgus, et inimene tarbib alkoholi või narkootikume

33 protsenti: eelmise tööandja avalik kirumine internetis

30 protsenti: kehv suhtlemisoskus

28 protsenti: diskrimineerivad märkused rassi, soo, usu või muu kohta

24 protsenti: sotsiaalmeediast selgus, et kandidaat oli valetanud oma kvalifikatsiooni kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles