ELi nõukogu vaeb töötuse vähendamise meetmeid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Herman Van Rompuy
Herman Van Rompuy Foto: Reuters

Täna algas kaks päeva kestev Euroopa Liidu nõukogu, mille fookuses on noorte tööpuuduse vähendamine. Töötus Euroopa Liidus 18-25 aastaste seas on rekordiliselt 24  protsenti. Hispaanias ja Kreekas on noortest koguni rohkem kui pooled töötud.

Euroopa Liidu juhid kaaluvad noorte tööpuuduse vähendamiseks 6 miljardi euro eraldamist, et teostada noorte ümberõpet, kirjutab CNBC.

Euroopa Liidu president Herman Van Rompuy ütleb pressiteates, et juhid peaksid «eelkõige konkreetsete meetmete osas kokkuleppele jõudma, kuidas vähendada töötuse määra... eriti noorte seas.»

Ta lisas, et meetmed töötuse vähendamiseks peaks kiiremini kasutusele võtma, ning samuti noorte mobiilsust suurendama.

Euroopa Komisjoni allikate sõnul eraldatakse 10 miljardit eurot  ka Euroopa Investeerimispangale selleks, et julgustada erapanku andma laene väike- ja keskmise suurusega ettevõtetele.

Fookus on väike- ja keskmise suurusega ettevõtetel, kuna nad moodustavad Euroopa Liidus 99 protsenti kõikidest ettevõtetest ning neis töötab 70 protsenti kogu tööjõust, märkis Euroopa Komisjon. Hoolimata väike- ja keskmise suurusega ettevõtete tähtsusest tööjõuturul, on nendele laenude andmine selle aasta esimese kvartaliga langenud 10 protsenti.

Euroopa Komisjoni plaan noorte töötuse vähendamiseks näeb ette erialase praktika või töö leidmist nelja kuu jooksul alates töötuks registreerimisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles