DI: Sampo kontsern võib huvituda Swedbankist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sampo kontserni juht Björn Wahlroos
Sampo kontserni juht Björn Wahlroos Foto: SCANPIX

Soome kontsern Sampo Oyj võib huvituda Swedbanki aktsiate ostmisest, tsiteerib majandusleht Dagens Industri nimetut allikat.


Swedbankil on probleeme Läti majanduskriisi tõttu. Kui riik peaks devalveerima rahvusvaluutat latti, siis Rootsi pank võib kannatada suuri laenukahjusid, vahendab

Taloussanomat.

Kuulduste järgi valmistub pank uueks aktsiaemissiooniks. Dagens Industri tsiteeritud allika väitel oleks Björn Wahlroosi juhitav Sampo huvitatud Swedbanki aktsiatest.

Aktsiaemissioonil osaledes saaks Sampo liita Swedbanki ja Nordea, millest Sampo kontsernile kuulub praegu viiendik.

Allika väitel kutsuti Sampot osalema Swedbanki aktsiaemissioonil juba eelmisel sügisel. Tookord kogus pank 1,2 miljardit eurot.

Sampo uuris panka, kuid pakkumist vastu ei võtnud.

Swedbanki aktsiate hind on aastaga kukkunud 70 protsenti. Viimase kolme nädala jooksul on nende väärtusest kadunud 40 protsenti.

DI küsitletud nimetu allika oletuse põhjal tunneb Wahlroos nüüd Swedbanki aktsiate vastu suuremat huvi kui eelmise aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles